Klimatek projektløsninger

Specialdesignede luftindtag

Klimatek har igennem mange år arbejdet med luftindtag til blandt andet kraftværker, kraftvarmeværker og generatoranlæg, herunder både løsninger med og uden akustisk dæmpning. Som udgangspunkt skal afskærmningen af bygningsåbningen værne luftindtaget mod vejrlig og beskytte det eksterne miljø mod støj fra maskininstallationer. Samtidig er det muligt at skabe spændende arkitektoniske løsninger, der passer til den aktuelle bygning. Klimateks fleksible produktion giver gode muligheder for specialfremstilling af facaderiste – både med hensyn til form og materiale.

special-designet-luftindtag

ventilation-storkoekken

Ventilation af storkøkkener

Selv om madlavningen foregår helt uden komplikationer, så frigiver processen alligevel en mængde røg, os, vanddamp og varme. Hvis disse gener fjernes med det samme, så sikres et behageligt arbejdsklima og en nemmere rengøring. Klimatek har udviklet en serie emhætter specialdesignet til storkøkkener i kantiner, restauranter og supermarkeder. Emhætterne tilpasses i størrelse og udformning til de enkelte opgaver. Det sikrer en løsning, der passer til køkkenets udformning og giver optimal udsugning. Til standardløsninger har vi et stort udvalg i vægmonterede og frithængende emhætter i rustfrit stål – også udformet som effekt-emhætter med indblæsning.

Lyddæmpning

Transport af luft skaber støj. Denne støj skal fjernes inden luften indblæses i lokalet. Klimateks lyddæmper ECL med lave højder (20 mm højere end diameteren) er designet som sekundærdæmper i cirkulære kanalsystemer. Dens form gør den let at placere over nedsænkede lofter eller i skakte. Lyddæmper ECL giver en høj lyddæmpning, især i de lave frekvensbånd. Til aksiale ventilatorer producerer Klimatek cirkulære dæmpere med eller uden kerne. Udformningen af kernen giver lavt trykfelt og øget lyddæmpning. Dæmperne kan leveres med diametre på op til 1500 mm. Endvidere leverer Klimatek baffellyddæmpere til store luftmængder - også i specieludformning.